Pasen 3

Open boerderij weekend en de oplossingen op de quizvraagjes!

Inmiddels is ons open boerderij weekend al weer achter de rug. De rust is teruggekeerd, de diepvries zit weer vol vers hoeve ijs en in de koeltoog kan je terug onze lekkere chocomousse terugvinden. We zagen heel wat gelukkige gezichten, wat ons ook heel erg gelukkig maakte. We hopen dat elke bezoeker, groot en klein, genoten heeft van het bezoekje aan de boerderij.

Intussen is het al een gewoonte, dat we jullie enkele quizvraagjes laten oplossen in ruil voor een leuk geschenkpakket van de boerderijwinkel. Na al het verbeterwerk, en het wegen van de quinoa, is het tijd om de antwoorden te overlopen, en de winnaar bekend te maken!

Kip

Vraag 1: Hoeveel dagen moet een kippenei uitgebroed worden?

Een kippenei uitbroeden duurt welgeteld 21 dagen. Een groot deel van onze eitjes gaan in de broedmachine, daar liggen ze 21 dagen op 37,8 graden bij een hoge vochtigheidsgraad. 

Kuikens

Vraag 2: Bij welke combinatie is een tweeling bij koeien onvruchtbaar?

Het juiste antwoord hierop is meisje-jongen. In 90% van de gevallen van een tweeling met verschillend geslacht is de baarmoeder bij het vaarsje niet ontwikkeld, waardoor deze dan ook onvruchtbaar is. Wist je dat rundvee trouwens de enige diersoort is waarbij dit kan voorvallen!

Kalfje Biest

Vraag 3: Wat is het oorspronkelijk eetpatroon van een varken?

Terwijl een varken vooral plantaardige voeding krijgt is hij van nature een echte omnivoor, of met andere woorden een alleseter!

Pasen

En tot slot hadden we onze schiftingsvraag: Hoeveel gram Zeeuwse quinoa zat er in de bokaal? Tot op de gram nauwkeurig was dit 332 gram, wat ervoor zorgt dat we bij Stefanie Haeck als winnaar voor het geschenkpakket uitkomen! Proficiat Stefanie, wij contacteren jou om je cadeau te komen afhalen.

Quinoa

Groetjes van op de boerderij!

Sarah

0 reacties
Sarah Benny 189

Hallo!

Ik ben Sarah. Welkom op mijn blog! Hier schrijf ik neer wat voor lekkers ik maak in mijn boerderijkeuken, wat ik kweek in mijn moes- en kruidentuin en hoe ons leven eruit ziet op de boerderij. Op deze manier hopen we dat ook jij even kan meegenieten van ons leven op het platteland!

Van Eigen Kweek Nieuwsbrief

Vind je niet waar je naar op zoek bent? Schrijf je zeker in op onze nieuwsbrief want er komen geregeld nieuwe blogberichten en producten op onze pagina's. Als je je inschrijft word je als eerste op de hoogte gebracht van onze nieuwste producten en recepten!