Roggekoekjes In Serre 2

Roggekoekjes en de start van het nieuwe moestuinseizoen!

Inmiddels waaien we buiten al weer bijna weg, en zit de zon verstopt achter heel wat regenwolken. Maar dat heerlijke weertje vorige week gaf mij toch weer zin om de moestuin in te duiken! Zaterdag sorteerde ik dus snel al mijn zaden per maand, en zondagochtend trok ik richting moestuin. De serre lag er maar sober bij, inclusief de groene mos aanslag op de ruiten en heel wat rondslingerende bloempotjes. Hoog tijd om de handen uit de mouwen te steken dus!

Roggekoekjes In Serre

Na enkele uren had de serre al een hele metamorfose ondergaan. De werkbank lag er weer strak bij. De spinnenwebben en de groene aanslag op de ruiten was verdwenen. Tijd om te zaaien en enkele plantjes uit te planten! 

Roggekoekjes In Serre 3

Sla, kervel, spinazie, rucola, mizuna, raapjes, radijsjes,... ze werden allemaal netjes in rijtjes in de serre gezaaid. Ik besefte nu plots ook dat ik vorig jaar al een heel stuk vroeger aan de slag was! Toen had ik begin februari de serre al op orde en stond de mizuna al een centimeter hoog! Maar misschien was de zon toen ook al wat vroeger van de partij? 

Flourpower 6

Vorige week bracht ik ook een bezoekje aan de Artemeersmolen in Poeke. Soetkin en Mike van Flourpower legden mij, met al hun enthousiasme voor hun molenaarsleven, uit welke verschillende bloem en meelsoorten ze hebben en hoe ze deze malen in hun molen. Ik ging naar huis met een klein assortiment dat nu ook te koop is in onze boerderijwinkel. Wist je dat de tarwe zelfs hier in de kleigrond van onze Polder gekweekt is?

Flourpower 2

Helemaal benieuwd naar dat versgemalen meel ging ik thuis natuurlijk aan de slag. Het werden roggekoekjes, die heerlijk smaakten tijdens het werk in de serre! Ik gebruikte tarwebloem en roggemeel, een vers eitje van op de boerderij en wat honing van onze bijtjes. En dat werd meer dan goedgekeurd!

Roggekoekjes In Serre 4

Roggekoekjes

Voorbereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
00:20

Ingrediënten

 • 60 gr tarwebloem
 • 90 gr roggemeel
 • 1/2 tl gemberpoeder
 • 1/2 tl kaneelpoeder
 • 1 tl bakpoeder
 • 30 gr suiker
 • 90 gr hoeveboter
 • 1,5 el honing
 • 1 ei
 • Snufje zout

Instructies

 1. Verwarm de oven voor op 180°C.
 2. Meng de droge ingrediënten met elkaar en voeg de boter in kleine stukjes toe. Kneed er vervolgens het ei en honing onder. 
 3. Rol het deeg op tot een worst met een diameter van 4 cm. Verpak in plasticfolie en leg minstens 30 minuten in de koelkast. 
 4. Snijd schijfjes van een halve centimeter dik van de rol deeg en leg deze op een bakplaat met bakpapier. Bak de koekjes in de voorverwarmde oven gedurende +/- 10 minuten.

Van eigen kweek: eitjes en honing.

Te koop in de boerderijwinkel: tarwebloem, roggemeel, eitjes en honing.

Smakelijk!

X
Sarah

0 reacties
Sarah Benny 189

Hallo!

Ik ben Sarah. Welkom op mijn blog! Hier schrijf ik neer wat voor lekkers ik maak in mijn boerderijkeuken, wat ik kweek in mijn moes- en kruidentuin en hoe ons leven eruit ziet op de boerderij. Op deze manier hopen we dat ook jij even kan meegenieten van ons leven op het platteland!

Van Eigen Kweek Nieuwsbrief

Vind je niet waar je naar op zoek bent? Schrijf je zeker in op onze nieuwsbrief want er komen geregeld nieuwe blogberichten en producten op onze pagina's. Als je je inschrijft word je als eerste op de hoogte gebracht van onze nieuwste producten en recepten!