Knoflook Planten 1024X669

Knoflook

Knoflook, you hate it or you love it. Maar wij zijn zeker grote voorstanders. Het geeft zoveel extra smaak aan onze gerechten. Van soep tot lookboter, van aioli tot een stoofpotje. Bovendien is het nog gezond ook! Het laat de bloeddruk dalen en werkt ontsmettend. Maar hoe, wanneer en wat moet er de grond in om volgend seizoen prachtige lookbollen te kunnen oogsten??

De knoflook die je gebruikt als pootgoed koop je het best in een speciaalzaak, en niet die uit de supermarkt. De look uit de supermarkt is vaak behandeld tegen doorschieten en zal dus niet gaan groeien wanneer je deze in je moestuin gaat zetten!

Knoflook Planten 3 1024X683

Je haalt de knoflookbollen uit elkaar, zodat je alle teentjes afzonderlijk hebt. Deze kan je nu, vanaf eind september tot eind november in de grond steken. Zo’n 9 cm diep en 10 à 15 cm van elkaar. Ze moeten zo diep in de grond om geen schade op te lopen bij vriesweer.

Vorig jaar had ik echter de tijd niet gevonden dit te doen voor de winter, dus werden de teentjes maar in maart in de grond gestopt. Op bovenstaande foto kunnen jullie het resultaat zien. Zeker niet slecht dus! Maar dat is niet zonder risico! Wanneer je in maart pas gaat planten, stop je deze maar net onder de grond. Er bestaat een kans dat de bollen niet zo groot gaan worden.

Knoflook Planten 2 1024X683

Zorg voor een zonnige standplaats, waar de grond niet te nat is. Heb je vaak last van wat wateroverlast in de winter? Overweeg dan om ruggen te maken waar je knoflookteentjes op gaat planten.

In juli zal het loof van de knoflook beginnen opdrogen. Wanneer het omgevallen is en het weer is droog, kan je de bollen oogsten en te drogen leggen. Ikzelf hang ze in vaak in de serre op of leg ze verspreid te drogen. Het loof kan je verwijderen en de bollen gespreid bewaren, zo heb je een hele voorraad voor het komende jaar!

Veel moestuinplezier!

X
Sarah

0 reacties
Sarah Benny 189

Hallo!

Ik ben Sarah. Welkom op mijn blog! Hier schrijf ik neer wat voor lekkers ik maak in mijn boerderijkeuken, wat ik kweek in mijn moes- en kruidentuin en hoe ons leven eruit ziet op de boerderij. Op deze manier hopen we dat ook jij even kan meegenieten van ons leven op het platteland!

Van Eigen Kweek Nieuwsbrief

Vind je niet waar je naar op zoek bent? Schrijf je zeker in op onze nieuwsbrief want er komen geregeld nieuwe blogberichten en producten op onze pagina's. Als je je inschrijft word je als eerste op de hoogte gebracht van onze nieuwste producten en recepten!