Ontbijtkoekjes

Ontbijtkoekjes

Soms, ok… meestal heb ik geen tijd om te ontbijten. Of eerder, ik neem er de tijd niet voor. Ik ben geen ochtendmens en dus moet alles wat snel snel gaan s’ochtends. Ik maakte afgelopen weekend deze ontbijtkoekjes. Lekker met een glas melk, of gewoon voor onderweg. Dat gaat een stuk sneller! Eenmaal op het werk volgt de smoothie en zo heb ik toch een volwaardig ontbijt binnen.

Toch vind ik het heel leuk om uitgebreid te ontbijten. Toen ik vorige week een uitnodiging kreeg voor een bloggersontbijt van Natuur in je buurt twijfelde ik dan ook geen moment. Het project van het agentschap natuur en bos gaat voor een betere natuur in de buurt voor iedereen, dit op verschillende manieren: bossen, parken, langs straten en pleinen,… maar ook: door volkstuintjes! En daar ben ik uiteraard een grote fan van. Zelf heb ik mijn moestuin op de boerderij, maar dit is natuurlijk niet voor iedereen mogelijk. Super dat zoiets als volkstuintjes bestaat, zodat iedereen de kans krijgt zelf groentjes te kweken.

Ontbijtkoekjes2

Niet te vergeten is ook het sociale aspect van deze tuintjes. Je bent er nooit alleen, een helpende hand is altijd dicht in de buurt en zit je met een vraag, er is altijd wel iemand die raad weet. Misschien dat er nog het idee heerst dat volkstuintjes enkel voor oudere mensen zijn, maar dit is zeker niet waar! De dag van vandaag zijn er alle leeftijdsgroepen vertegenwoordigd. En het is een gezonde hobby, beweging genoeg en altijd in de buitenlucht.

Komende vrijdag en zaterdag (27 en 28 maart), wordt Grand Bazar Antwerp omgetoverd tot Groene Bazar ter promotie van hun website Natuur in je buurt. Neem even een kijkje, en kom ook langs!

Ontbijtkoekjes3

En dan nu uiteraard het receptje voor de ontbijtkoekjes, want ontbijten moeten we elke dag!

Ontbijtkoekjes

Voorbereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
00:25

Ingrediënten

  • 120 gr boter
  • 25 gr fijne suiker
  • 50 gr bruine suiker
  • 1 tl vanille essence
  • 1 ei
  • 160 gr volkoren bloem
  • 60 gr havervlokken
  • een snuif zout
  • ½ tl bakpoeder
  • 85 gr mini chocolade chips

Instructies

  1. Meng de bloem, havervlokken, zout en bakpoeder in een kom en meng alles goed.
  2. Meng in een andere kom de boter, suiker en vanille essence met een mixer tot alles romig is. Voeg het ei toe en meng tot een homogeen mengsel.
  3. Roer de bloem onder het botermengsel en tot slot de chocolade chips.
  4. Verpak het deeg in vershoudfolie en leg minstens een uur in de koelkast.
  5. Nadat het deeg gerust heeft, mag je kleine bolletjes van 1 cm doorsnee. Duw ze een beetje plat en leg ze op een bakplaat. Bak ze op 180°C gedurende 5 à 6 minuten.
  6. Laat volledig afkoelen voor je ze in de koekjestrommel stopt!
  7. Serveer met een glas koude melk.

gebasseerd op half baked harvest

Van eigen kweek: ei, melk.

Smakelijk!

X
Sarah

0 reacties
Sarah Benny 189

Hallo!

Ik ben Sarah. Welkom op mijn blog! Hier schrijf ik neer wat voor lekkers ik maak in mijn boerderijkeuken, wat ik kweek in mijn moes- en kruidentuin en hoe ons leven eruit ziet op de boerderij. Op deze manier hopen we dat ook jij even kan meegenieten van ons leven op het platteland!

Van Eigen Kweek Nieuwsbrief

Vind je niet waar je naar op zoek bent? Schrijf je zeker in op onze nieuwsbrief want er komen geregeld nieuwe blogberichten en producten op onze pagina's. Als je je inschrijft word je als eerste op de hoogte gebracht van onze nieuwste producten en recepten!