De moestuin!

Op een boerderij hoort natuurlijk ook een moestuin thuis. Dus toen ik 8 jaar geleden bij mijn man op de boerderij kwam wonen, veroverde ik een klein stukje grond. De eerste worteltjes en radijsjes werden gezaaid. En elk jaar kwam er wel een uitbreiding: een serre, een bessenkooi, een tunnelkas,… Nu hoeven we enkel in de winter nog van tijd tot tijd iets te kopen van verse groenten, want de rest van het jaar komt alles uit eigen moestuin.

Uiteraard is er een periode van overvloed, maar dan leggen we een flinke wintervoorraad aan. Enkele tientallen potten spaghettisaus van prachtig rode tomaten worden ingemaakt, appelmoes zoals vroeger, augurkjes in het zuur,…

De Moestuin

Op mijn blog kan je dan ook van tijd tot tijd een moestuintip vinden. Hoe ik mijn groentjes kweek of de problemen waar ik soms tegenaan stoot. 

De kruidentuin!

Een kruidentuin vlak bij de achterdeur is een grote luxe! Het is zo eenvoudig om kruiden te kweken en geven zoveel smaak aan een simpel gerecht!

De eerste kruiden kwamen in de moestuin te staan. De klassiekers: peterselie, bieslook, rozemarijn,… Maar aangezien de moestuin toch enkele meters van de keuken is, maakten we twee winters terug vlak bij de achterdeur een uitgebreide tuin voor de kruiden. Eentje vol “specialekes”. Heerlijk om tijdens het koken snel blootvoets om de laatste takjes te lopen voor de afwerking van je gerecht.

Kruiden kweken is eenvoudig en het heeft zoveel smaak aan een simpel recept. Echt iedereen zou enkele basis kruiden in huis (of tuin) moeten hebben.


Onze laatste berichten

Via onze blog blijf je op de hoogte van al het nieuws op de boerderij, kan je heel wat culinaire inspiratie opdoen en leuke moestuintips vinden. We hopen jou zo een kijkje te kunnen geven in ons leven hier op het platteland!

Tijd voor bonen!

06 May 2016

De temperaturen beginnen te stijgen, en met ijsheiligen in het vooruitzicht, zal het niet lang meer duren of onze moestuin staat vol met jonge plantjes. De serre staat al helemaal volgestapeld en alle vensterbanken in huis zijn bezet. Ja! Zelfs de niet Zuid-gerichte!...

Zaaigekte! 8 tips voor een succesvol moestuinseizoen

08 February 2016

Eindelijk is het februari, en kunnen we officieel wat dingen gaan zaaien. Vorige maand zaaide ik al het een en ander, maar toch moet je altijd zorgen dat de jonge scheutjes voldoende licht krijgen...

Knoflook

30 September 2015

Knoflook, you hate it or you love it. Maar wij zijn zeker grote voorstanders. Het geeft zoveel extra smaak aan onze gerechten. Van soep tot lookboter, van aioli tot een stoofpotje. 

Van Eigen Kweek Nieuwsbrief

Vind je niet waar je naar op zoek bent? Schrijf je zeker in op onze nieuwsbrief want er komen geregeld nieuwe blogberichten en producten op onze pagina's. Als je je inschrijft word je als eerste op de hoogte gebracht van onze nieuwste producten en recepten!